POSLOVNI

Teh park,
Varaždin

Naziv projekta

Techpark Varaždin

Tipologija

Poslovni

Lokacija

Varaždin, Hrvatska

Godina

2015

Status

Natječajni rad

Veličina

14000 m2

Klijent

Techpark Varaždin

Komunikacija.

Međusobni odnos lamela i središnjeg atrija određen je uz uvažavanje kriterija osiguranja prirodnog svijetla i prirodne ventilacije svih uredskih prostora, uz optimalnu insolaciju u ljetnom i zimskom periodu.

U jednu energetski neovisnu zgradu bilo je potrebno “ugurati” puno ureda, laboratorija i parkirališta te javne i društvene prostore. Uložen je velik trud kako se zgrada ne bi “preprojektirala” – kako bi bila praktična, funkcionalna aktivna, pametna, čista.

Objekt je podjeljen u dvije cjeline, lamele koje svojim odnosom kreiraju međuprostor, zatvoreni atrij, središnji višeetažni prostor komunikacija, glavnog ulaza, zatvorenog trga – mjesto ulaza, susreta ljudi, mjesto orjentacije i doživljaja cijelog objekta.

Ulazna etaža je vizualno povezana sa okolišem objekta, zelene površine i njihovo „pikselizirano“ uređenje prožimaju se kroz središnji atrij. U prizemlju se nalaze svi zajednički prostori i servisi objekta – prizemlje je centar zbivanja i druženja.
Preostale tri nadzemne etaže sadrže urede i servisne prostore. Sklopovi ureda su isprekidani proširenjima komunikacija – time su kreirana mjesta za kreativna druženja, kratke pauze, brze sastanke. U podzemnoj etaži su smješteni svi sekundarni prostori objekta, te radi specifičnosti pristupa i laboratoriji.

Vanjski prostor, okoliš je zamišljen kao proširenje i nadopuna prostora i funkcija objekta. „Velodrom za amatere“, za one s viškom energije, okružuje objekt. Zeleni krov podzemne etaže pretapa se u zeleni park koji okružuje objekt. Dio parka je i Reed bed prirodni sustav za pročišćavanje sivih otpadnih voda.

Naziv projekta

Techpark Varaždin

Tipologija

Poslovni

Lokacija

Varaždin, Hrvatska

Godina

2015

Status

Natječajni rad

Veličina

14000 m2

Klijent

Techpark Varaždin