DIZAJN INTERIJERA POSLOVNOG PROSTORA

Corpus Centrum,
poslovni prostor

Naziv projekta

Corpus Centrum

Tipologija

Poslovni

Lokacija

Zagreb, Hrvatska

Godina

2018

Status

Izvedeno

Veličina

180 m2

Klijent

Privatna osoba

Sve na svom mjestu.

„Ono što se ukliještilo treba osloboditi, a ono što se pomjerilo treba vratiti na svoje mjesto“, vlasnik Smolčić

Realizirani poslovni prostor za njegu i održavanje tijela investitora Marinka Smolčića odličan je primjer dobre suradnje investitora, izvođača te nas kao projektanata. Kvalitetna komunikacija tijekom projektiranja odrazila se i na koncept organizacije prostora koji smo oblikovali tako da ima svoje središte, dobru protočnost i jasnoću.

Ograničenja s kojima smo se susreli bila su minimalna visina prostora, relativno zahtjevne instalacije i veliki broj malih prostorija sa zadanim režimom korištenja. Kombinacijom našeg poznavanja tehničkih rješenja i materijala te njihovom inovativnom primjenom stvorili smo prepoznatljiv, dinamičan, funkcionalan i ugodan prostor unutar planiranoga financijskog okvira.

Interijer prostora odgovara ozbiljnosti poslovne djelatnosti dok istovremeno stvara osjećaj topline i otvorenosti. Kreativnim pristupom korištenju „low budget“ materijala ostvarili smo ciljanu eleganciju. Obzirom na malu visinu prostora odlučili smo ostaviti instalacije ventilacije vidljivima i iskoristili smo ih kao element u oblikovanju interijera. Suprotstavili smo „sirovo“ i oplemenjeno te unijeli kontrast koji stvara dinamiku u interijeru. Isti princip smo primijenili pri odabiru završnih obrada i materijala.

Kao što vlasnik i korisnik prostora, gdin. Smolčić voli reći „ Ono što se ukliještilo treba osloboditi, a ono što se pomjerilo treba vratiti na svoje mjesto“ tako smo i mi stvorili prostor u kojem se osjeća da je sve na svom mjestu.

Naziv projekta

Corpus Centrum

Tipologija

Poslovni

Lokacija

Zagreb, Hrvatska

Godina

2018

Status

Izvedeno

Veličina

180 m2

Klijent

Privatna osoba